Bağlı alt bölümler ve kullanıcılar ile Açık Kaynak CMS

3 Cevap php

Ben akademik bölümlerin tümü (~ 30) için "siteler" yapmak istiyor, küçük bir üniversitede çalışıyorum. 30 ayrı Wordpress sistemler: Ben onların orijinal fikir onları ikna etmeyi başardı. Ne bir bakım kabus!

Ne arıyorum automagically bir alt bölüm (veya alt siteyi, ne olursa olsun uygun bir argo) kullanıcı ile tam ve bir şablona dayalı başlıklar bir çift oluşturabilirsiniz (bu benim uzmanlık alanları tercihen Python veya PHP) bir CMS . Yani, sadece bir düğmeye tıklayın ve kendi yetkili kullanıcısı ile tam bir yeni bölümü için yeni bir alt bölümüne var, ve alt bölüm başlıkları / menü / sayfaları varsayılan olabilir.

Bu sadece hüsnükuruntu? Ben (bu benim işim görevlerinin bütün olurdu) ellerim kirli alma umursamıyorum, bu yüzden ne platformu böyle bir şey için iyi bir başlangıç ​​noktası olacaktır? Ben tam anlamıyla bütçe var, ve ben muhtemelen oldukça derin uygulama içine kazmak zorunda gidiyorum gibi açık kaynak benim için bir zorunluluktur.

3 Cevap

Drupal veya Wordpress MU bir göz atın. Scripting ve kod biraz ile ben bu ne gerek yapabileceğini düşünüyorum.

Özellikle Wordpress MU yakından göz atın. Onlar yaklaşık 30 Wordpress kurulumları konuşuyor olsaydı o zaman Wordpress MU istediğinizi tam olarak ne olabilir. Birden wordpress blogları yönetmek için birleşik bir yönetim arkaplana sağlar. Bu Wordpress.com çalıştırmak için kullanılan yazılım dayanıyor. Ben bir öğrenci programcı olarak Akademik Teknolojileri departmanında çalışmak için kullanılan ve ben orada iken ben kurmak onlara bunun bir yükleme olsun yardımcı oldu. Söyleyeyim - MovableType ve Blackboard ile karşılaştırıldığında - bu bir rüyaydı.

Pinax bir göz atın. Hızla sitelerini geliştirmek için bir şablon sistemi kullanır. Pinax web siteleri ve benzer siteler için defalarca aynı kod yazma tutmak için saçma 'türleri' olduğu fikri etrafında oluşturuldu. Bu yeni bir site sadece şablon çağırmak ve site gitmek için hazır olacak oluşturmak istediğinizde daha sonra önceden oluşturulmuş şablonlardan birini kullanabilir veya kendi oluşturmak ve olabilir anlamına gelir.

Plone çok iyi bu kullanım durumunu yapar. Penn State weblion projesi, üniversite gibi pek çok alt siteler sunmak için Plone kullanıyor. Siz işlerinde ilginizi çekebilir.

http://plone.org
http://weblion.psu.edu