Kullanım kolaylığı için veritabanı kurma Doğru yolu?

2 Cevap php

Yani bu yapılacak en akıllıca yolu anlamaya çalışıyorum. Ben fotoğraf ve video olabilir işletmelerin bir listesi var. Iş, fotoğraflar, videolar: Ben tabloları oluşturduk. Ben de indirimdeki bir tablo oluşturdu. Ben ön sayfada işletmeler özellikli var istiyorum. Ben özellikli adında bir tablo oluşturmanız gerekir ve işletmelerin kimliği tabloda saklanan ve daha sonra özellikli tablosunu sorgulamak? Ne onlar fotoğraf ve videolar var bu ana sayfada göstermek istiyorsanız?

2 Cevap

Temel tasarım Tamam olurdu, ama ben sadece şimdi özellikli olup olmadığını veya belirten işletmelere sütun eklersiniz. Eğer özellikli işletmeler video veya fotoğraf varsa göstermek istiyorsanız, veritabanı sorarsanız

select count(*) from photos 
join business on photos.businessId = business.id
where id = @featuredBusinessID

Her videolar için de benzer bir tane, özellikli için.

Ne istediğinizi yapmak için çekirdek veritabanı tasarımı ve ihtiyacınız verileri almak için basit bir şekilde bunu sorgulamak. Bu özellikli işletmeler için, bunu yapmak için en kolay yolu, iş masada bir featured alanını koymak ve featured = 1 için sorgulayarak özellikli işletmelerin listesini almak için, dedi sahip. Bu (featured sizin işletmelerin tabloya "özellikli" tablosunu katılarak daha hızlı olacaktır üzerinde indeksleme) basit ve en performanslı bir çözüm hem de olacaktır.

Fotoğraf bilgi almak için, sadece photos tabloya sonuçlarını birleştirmek. Video için Ditto.