Açık kaynak gerçek hayat lisans örnekler: senin ya da başkalarının

1 Cevap java

Ben açık kaynak lisansları olağan listesinin farkındayım, ben bile burada listelemek için gitmiyorum.

Ne sormak istiyorum, açık kaynak projeleri (dışarı olsun veya gelecek için planlanan), ve neden diğer üzerinden belirli bir lisans seçmek için planlıyoruz üzeredir. Temelde Y istedim ve bu diğer lisans benim için bunu sağlamak yoktu çünkü ben X lisans için gitti söylüyorlar.

Ben dilin kendisi lisans seçiminde bir fark yaratabilir anlıyorum: interpreted languages like PHP vs. compiled languages like Java. I'm mostly interested in hearing about PHP projects, but of course additional insights are welcome. You may even have chosen that particular language for a licensing reason.

Genellikle bu lisansın etkileri lisans içine kendinizi biraz düşünce koymak ve anlamak ettik demektir çünkü İdeal, gerçek proje (yani kendi projesi) katılan insanların cevaplar duymak istiyorum. Ancak kendi olmayan mevcut projelerin örnekleridir Tamam. Eğer lisans onlar için iyi / kötü olduğunu düşünüyorum neden sadece söyle. Ama ilk elden deneyimi tercih edilir.

Bazı bilgilendirici giriş işitme bekliyorum.

1 Cevap

Olmayan bir açık kaynak sürümü satmak ve / veya diğerleri ticari ürünler kullanmak istemiyorsanız istiyorsanız GPL kullanın.

Herkesi isterseniz kodunu kullanmak mümkün her yerde, MIT lisansı kullanın.

Aksi Apache lisansı kullanın.