Kimin düzeni zamanla değişebilir genel veritabanı tasarımı nasıl?

0 Cevap php

Nasıl programlama oluşturmak ve içerikleri gerçekten önceden tahmin edemez bir veritabanı sorgulamak yok - İşte zor biri mi?

Ben genel bir giriş formu sisteminin uygulanması duyuyorum. Kullanıcı bir WYSIWYG düzeni ile PHP formları oluşturmak ve dilediği herhangi bir amaç için kullanabilirsiniz. O da girdi sorgulayabilirsiniz.

Yani, biz üç aşamadan var:

  1. Form tasarlanmış ve oluşturulur. Formu daha sonra düzenlenebilir, ancak bu, bir kerelik bir işlemdir. Bu veritabanını tasarlar.
  2. Birisi ya da birkaç kişi formun faydalanmak - formlar Onların giriş veritabanına yazılır vb günlük satış raporları, stok tutma, bordro için söylüyorlar.
  3. Başkaları, belki yönetim, veritabanını sorgulamak ve raporlar üretebilir.

HTML formu alanları yansıtmak ve düzenlemek kutuları, notlar, radyo düğmeleri ve benzeri koleksiyonundan bir veri girişi oluşacaktır söylemek dışında - bu formlar genel olduğundan, ben veritabanı yapısını tahmin edemez.

Sorular ve notlar:

A) nasıl iyi tablolar ve sütunlar bakımından, veritabanı yapısı olabilir? Ne Birincil anahtarlar hakkında? : "Maaş" Benim ilk düşünce, her sütun tanımlamak için denetim adını kullanmak oldu, sonra ben belki "isim" "çalışan" veya "ücret" olur olur, böylece kullanıcı, formu düzenlemek ve yeniden adlandırmak olduğunu fark etti. Ben her biri için benzersiz bir numaraya doğru eğilerek duyuyorum.

B) en iyi nasıl satırları girmek için? I) Bana sorgulamak için izin vermek için bir zaman damgası düşünme ve A satır kimliği için bir sütun oldu

C) I sütunu yeniden adlandırma / ekleme / silme işlemek zorunda. Foe silme, ben veritabanından verileri silmek isteyip emin değilim. Kullanıcı formdan girdikten olmasa bile bir daha o daha önce girilmiş ne sorgulamak isteyebilirsiniz. Veya verileri korumak için bazı yasal gereklilikler olabilir. Sütununda herhangi gotchas yeniden adlandırmak / ekleme / silme?

D) sorgulama için, benim PHP sütun adlarını almak ve her giriş dayalı bir veritabanı sütun adı, bu sorguda kullanılan gerektiğini söylemek için bir onay kutusu ve sahip bir liste ile bir form oluşturmak için veritabanı sorguya olabilir sütun tipi, bazı seçim kriterleri. Yani "konumunda = 'kıdemli satıcı' ve maaş> 50k" gibi aramalar oluşturmak için yeterli olmalı.

Zamanla sayısal verilerin sorgu sonuçları için grafikler, histogramlar, pasta grafikler, vb - E) muhtemelen bazı fantezi grafikler oluşturmak zorunda. Bunun için bazı iyi FOSS PHP bulmalıyız.

F) Başka ne unutmuş?

Bu, tüm bana çok zor gibi görünüyor, ama ben veritabanı n00b değilim - belki sizin uzmanları için basit?


Edit: bunu yapmak için değil bana söylemeyin lütfen. Ben herhangi bir seçim :-( yok

Edit: Gerçek hayatta ben sütun adlandırma / insert / sık silmek beklemeyin. Ancak birkaç ay çalıştırdıktan sonra veritabanına bir değişiklik gerekli olabilir mümkündür. Ben bu düzenli olur eminim. Ben kötü ve insanlar değişiklikler ister istemez her 10 dakika ya da öylesine yapılmış olacağını düşünüyorum bu soruyu ifadeli olmasından korkuyorlar.

Onlar formu yatıyordu zaman gerçekçi, benim kullanıcıların bir veritabanı tanımlamak olacaktır. Bunun ilk seferde doğru almak ve bunu hiçbir zaman değişebilir - onlar kağıt formlar dönüştürme özellikle. Onlar değiştirmeye karar bile, bu sadece aylar ya da yıllar sonra, bir veya iki kez hiç ortaya çıkabilir - ve herhangi bir veritabanı olabilir.

Sanırım değişikliği konsantre gerektiğini ben burada özel bir durum olduğunu düşünüyorum, ne de yok. Belki bağlantı konsantre daha iyi - iyi bir birincil anahtar şeması nedir? , Bir metin girişi için, belki de, bir sayısal ve bir not Say?

0 Cevap