Altyapıları Anlamak

7 Cevap php

Bir çerçeve öyleydi şekilde yazılmış nasıl ve neden anlayış en iyi yöntemi nedir?

7 Cevap

Bunun için bir özelliği geliştirmek veya bir hatayı düzeltmek. Gerçek-dünya çözümü geliştirmek için çerçeve kullanıyorsanız, bu görev daha kolay kılacak eklemek için adrese eksiklikleri ya da özelliklerin bir listesini yapabilirsiniz.

Bir hata Tespit gerçekten çoğu zaman size o terslik nerede olduğunu bulmak için cehennemin bağırsakları içine aşağı izleyebilirsiniz bunu yeniden örnek bir kod parçası, verilir, çünkü kod anlamanıza yardımcı olacaktır.

Tüm bu alır, gerçekten sebat olduğunu.

Çok basit bir bileşeni alın ve kod analiz. Örneğin, Zend Framework (Zend_Version ya, biraz hızlandırmaya ama yine basit tutmak, Zend_Debug nasıl bir derece basit bir şey) bileşenleri bazı bakmak. Onları ayrı almak ve onları neyin bakın. Sonra, kendi basit bileşeni yazmaya çalışın.

'Sıfırdan' birçok web sitesi yaptıktan sonra kendimi tekrar aynı komut dosyalarını yeniden buldum, ve ben yeniden kullanılabilirlik için uzağa önce soyut onlara asla rahatsız çünkü bazı şeyler son derece sıkıcı buldum. Eğer herhangi bir deneyimi web siteleri yapmak var ise, sizin çerçeve içermelidir ne için oldukça iyi bir fikir olmalıdır. Eğer değilse, muhtemelen daha sonra manzaralı, kontrolörleri, modeller ilk çalışma için bir çerçeve olsun, bir MVC dosya yapısının düşünce ile başlamak istiyorum. Denemek ne kadar zor olursa olsun, her zaman eksik şeyler olacak, çünkü o zaman bu her kolayca genişletilebilir olduğundan emin olun ... ve bunları ihtiyaç olarak sonra sadece araçlar üzerine tokat başlayacak (form yardımcıları, model yardımcıları, vb.) Başka bir deyişle, çerçeve kullanmak istiyorum bunun için bir proje ile geldi, ve aynı zamanda çerçeve ve web sitesi oluşturmak.

Ben kafasında bir delik gerekir, ancak kendi çerçevesi yazılı bir dil öğrenmenin harika bir yoldur gibi dünya başka bir ihtiyacı olduğunu biliyorum. Ben bir iki hafta altında PHP oldukça tam bir yazdı ve süreç içinde PHP ve Web geliştirme konusunda bir çok bir cehennem öğrendim.

Ben nihayet oturum durumunu yönetilen yolu ile mutlu değildi, ama çok iyi bir öğrenme deneyimi oldu çünkü ben serbest değil tek sebebi!

Ben çerçeve tasarımı başlaması yolu bunun için yaklaşık 5 temel amaçlarını yazmak olduğunu düşünüyorum. Maden için bu idi:

  • Bir düzine kadar formları ile basit bir Web uygulamaları üretmeyi amaçlayan
  • SQL iyi bir bilgisi olan kişilere yönelik
  • (SQL SPs o hariç) herhangi bir usul kodu PHP veya başka
  • HTML / javascript hayır / CSS programlama gerekli
  • uygulama XML tarif
  • vanilya PHP / Apache yığını üzerinde çalışmak
  • sunucu üzerinde hiçbir devlet bakım

Bu beni başlamak için yeterli oldu.

Ben yapabilir diğer öneri çerçeve kendisi kurmak gibi aynı zamanda framewark kullanan bir uygulama oluşturmak için çalışmaktır. Bu hızlı bir şekilde sorunları ortaya çıkarmak ve yeni bir yön abd özelliklerle ilgili fikirleri önerecektir.

Sen doğru yolda. Sadece Roma bir günde inşa edilmedi hatırlıyorum. Her evin tuğla daha uzun bir süre, tuğla üzerine inşa edilmiştir.

Bir çerçeve kullanarak, bunu'S shortcommings bazı keşfetmek ve eksik veya iyileştirme ihtiyacı olan bazı işlevler bulmak mümkün olacak.

, Orada başlayın iyileşme geliştirmek ve akran değerlendirmesi için çerçeveler topluma gönderebilirsiniz. Bu çerçeve içine işinizi dahil değil karar bile, işinize çok değerli geribildirim alırsınız.

Başkalarının dan çok farklı olabilir çerçevesinde (beklediğiniz anlamak öğreneceksiniz Bu şekilde bitmiyor, ikinci bir biri için ilk denemede öğrendiklerini kullanmak (ve üçüncü, dördüncü, beşinci ...) Kendi beklenti), ve yavaş yavaş hte çerçevesinin kendisi iç işleyişini anlamak.

Conclusion: Sabırlı olun ve sebat. Anlama takip edecek. (Ben biliyorum. Ama işe yarayabilir, ezoterik Sesler!)

Tanım bulanık olmasına rağmen en çerçeveler dahil olduğu bir takım şeyler vardır.

  • (Vb, PHP sürümleri arasında uyumluluk sorunları için kontrol ayarları, kurulum ortamını yönetmek) temel bir önyükleyici sağlayın
  • URL Yönlendirme - URL'ler hangi sayfaları işaret hangi için kurallar tanımlamak için nasıl.
  • Eklentileri, kütüphaneler, modüller, vb yönetin
  • Veritabanı ORM - yerine yazma SQL sorguları nesneleri işleyin (basitleştirilmiş)
  • Templating - Genellikle şablonun içinde PHP kodu zorunda kalmamak için şablon mantığı için bir mini-dil (döngüler, koşul) oluşturma içerir.

Bunun ötesinde, en çerçeveler aynı zamanda gelişmiş web hizmeti API e-posta basit kütüphanelerin bir takım içerir.

Ben bakmak için iki çerçeveler tavsiye ederim:

  1. Codeigniter

    Bu kutunun dışında çalışan bir "dahil piller" çerçeve çünkü ben bu tavsiye. Aynı zamanda büyük bir topluluk, 3. parti kütüphanelerin çok var. (Nedense, bir sürü insan hala PHP5 kullanın, çünkü) CI de bilmek iyidir PHP4 ve PHP5, hem de güzel oynamak için çerçeve almak için hile biraz vardır. Ayrıca sıkı bir PHP5 çerçeve olarak yeniden yazılmıştır CodeIgniter bir kolu olan, KohanaPHP bir göz atmalısınız.

  2. Zend Framework

    Zend bir modül tabanlı bir çerçevedir. Bunun yerine bir dizinde her şeyi bırakarak ve sayfalarını çalkalama, size ihtiyacınız parçaları almak ve bunları kendiniz tutkal. Her şey itiraz Odaklı ve bu tip ipuçlarını kullanır - Zend PHP arkasında motorun arkasında millet (? Henüz karıştırılmamalıdır) tarafından yapılan beri "son ve en büyük" PHP5'ta kullanır. Çok temiz kod, biraz ayrıntılı eğer.

Ben gerekli şeyler önyükleyici (çerçeve için "tutkal") yanı sıra, her bir çerçeve nasıl uyguladığını kullanıcı yapılmış kütüphaneler ve eklentileri destekleyecek bir sistem olduğunu düşünüyorum. Gerisi başka bir yerde tek başına uygulamalar olarak bulabilirsiniz.

Eğer gerçekten yüksek bir seviyede, bir isteğin yaşam döngüsünü anlamaya çalışmalısınız. Burada iyi bir örnek olan bir şey Zend Framework yanıt isteği olur, http://framework.zend.com/manual/en/zend.controller.basics.html