PHP arama motoru sorunu

0 Cevap php

Benim web sitesi için bir arama motoru olarak Sphider kullanarak Im, lokalize karakterler ile bazı önemli sorunlar yaşıyorum onun gerçekten çalışmak kolay ama im.

Benim html / php sayfaları tüm charset UTF-8 olarak tanımlanan ve Sphider gelen arama ve sonucu sayfası Ben ilk Sesimin tüm yapılan benim web tarama için Sphider "örümcek" kullanılan charset = ISO-8859-1, vardı Bilmiyorum bazı kanunlaştırılması içine lokalize karakterler:

"Ç" "Ã §" hale gelir ve böylece "A" ile, "A" vb

When I created the DB in MySql I made it a utf-8_general_ci also my defenitions for the DB are : MySQL charset: UTF-8 Unicode (utf8) MySQL connection collation: utf-8_unicode_ci

Arama alışkanlık, düzgün çalışması Örneğin ben "diferença" arama varsa, url doğru olduğu? "Sorgu = diferença & arama = 1" olarak görünür ama "önerdi hiçbir sonuç üretecek, çünkü bu gerçek bir sorun diferena "o kadar görünecektir" arama "durum onun görünür değil," ç "üzerinde beyaz bir soru işareti olan siyah bir kare haline gelmiştir.

Ben örümcek farklı bir çalışma charset olabilir inanıyorum ama durum olacaksa vardı anlamak mümkün görünmemektedir. Ayrıca İngilizceye karşı geliştirilen öncelikle ben onun zor değil bu yol boyunca bazı hıçkırık olduğunu anlamak için inanıyorum.

Herkes onunla herhangi bir deneyimi var mı ya da ben bu çözmek için ne yapmak için çalışmalısınız?

Ben DB garip semboller olsun neden Ne gerçekten beni adamcağız anlayış değildir.

0 Cevap