İşlev adları _Underscores

5 Cevap php

Basit OO yeteneği (PHP 4), ya da yanlış OO yetenekleri dillerin bir sürü olarak (JavaScript, C işlev işaretçileri, vb kullanarak), ayrıcalık düzeyini göstermek için önde gelen çizgi kullanan bir işlev adlandırma kuralı ile bitireceğiz.

//ex.
function _myPrivateFunction(){
}   

Bireysel ekipleri her zaman bu gibi kendi adlandırma kuralları ile gelip gidiyor olsa da, çizgi kongre yaklaşık beni merak yapılan çok yaygın görünüyor

  1. Tekniği ilk nereden geldi
  2. Kongre etrafında gelişen (tür macar notasyonu gibi) herhangi bir standart sistemleri her zamankinden olsaydı

Saf merakın ötesinde, ben şu anda uğraşıyorum birkaç codebases bu görüyorum, ve ben aslında onunla geldi geliştiricilerin olası üst kısımları anlamak istiyorum.

5 Cevap

C + + dünyada, alt çizgi ile başlar üyelerinin adları geliştiriciler derleyici (veya API gibi düşük seviyeli STL) tarafından kullanılmak üzere ayrılmıştır. Bu herhangi bir şekilde derleyiciler tarafından yasaklanmış, ama bu bir gelenek değil.

Bu wiki link underscore oldukça bilgilendirici.

Sana bu sözleşmenin kaynağını söyleyemem. Çizgi o özel üyeleri için bir önek olarak seçti doğaldır, çoğu programlama dillerinde tanımlayıcıları izin sadece alfanümerik olmayan bir karakter olduğu için benim tahminim, olduğunu.

Python, bir çizgi ile isimleri prefixing sadece bir kongre daha: bir modül "her şeyi" alırken bir alt çizgi ile başlayan Semboller varsayılan olarak içe değil, bu nedenle çizgi "özel" / "iç kullanımını" gösterir.

C + + kodlama zaman ilk ben gördüm. "M_" öneki ile işaretleme üye değişkenler yaygın yapıldı.

Ben Java yazarken o herhangi birini kullanmak değil tercih. Ben açıkça "bu" kullanarak üye değişkenleri olun.

çizgi (_) Özel / korumalı işlev veya değişken için duruyor.

Aslında onunla geldi DSÖ biliyorum, ama Zend tarafından "desteklenen" (ve Zend kodlama standartları) olduğunu bilmiyorum.

edit: http://framework.zend.com/manual/en/coding-standard.naming-conventions.html

-> Bölüm B.3.4 -> paragraf 2

Ben özel işlevler olarak kullanılan çizgi gördüm ve ben küresel fonksiyonları gibi çizgi gördük gördüm. Ayrıca altını PHP'nin kendisi içinde küresel değişkenleri belirtmek için kullanılır.

$_POST $_GET $_SESSION etc..

Bu eğer o etrafında yüzden, yazar sormak istiyorum, sadece bir adlandırma kuralı bulunuyor.