Zend ile Çoklu Veritabanları

0 Cevap php

Sanırım giriş ve uygulamayı kullanan birden çok müşterimiz var (zend framework kullanarak) bir uygulama inşa ediyorum ve bu müşterilerin her (btw MySQL kullanıyorum) kullanıcıları hakkında çok fazla veri saklamak olacak.

Temelde 2 şey merak ediyorum:

  1. Is having multiple databases, one for each client (ie. ipd_client_CLIENTNAME) with identical tables a stupid idea? Or will it actually be more responsive (than putting everything in one database) if we have 50 clients with 20,000 users' data in 'their' database? I've already managed to build the same system but all on one database, my model classes simply grab the name of the client logged in (in the model classes' init() method) and then dynamically change the name of the table they grab data from, is this going to be just fine?

  2. Tam olarak nasıl dinamik olarak benim db modelleri (oturum açmış olan istemci tabanlı) bağlamak ne veritabanı değiştirmek istiyorsunuz, mantıklı "sistem her müşteri kendi veritabanı alır" Eğer?

Bu hiç mantıklı durumda, burada veritabanları (sistemde kayıtlı 2 istemcileri verilen) iki farklı senaryolarda nasıl olacağını bir örnek:

Multiple Databases:

Clientâ tablolar "kullanıcılar", "listeler" ile "ipd_clients_ClientA" adında bir veritabanı bulunuyor.

ClientB tablolar "kullanıcılar", "listeler" ile "ipd_clients_ClientB" adında bir veritabanı bulunuyor.

Single Database:

Clientâ "users_ClientA", "lists_ClientA" denilen tablolar vardır.

ClientB "users_ClientB", "lists_ClientB" denilen tablolar vardır.

Umarım mantıklı.

Herhangi bir yardım büyük mutluluk duyacağız, teşekkürler!

0 Cevap