Banner Gösterimler Takip - Veritabanı Tasarımı

2 Cevap php

Birden fazla banner gösterimleri izlemek için db tasarımı konusunda bazı iyi tavsiye arıyorum.

IE Ben x Alanlar üzerinde 5 Afişler var

Ben Yani başka tarih aralıkları için aramalarını yapmak mümkün olacak kaç vb afiş başına günlük gösterim her afiş veri oluşturmak istiyoruz.

Bu satır başına günde bir tarih ya da sadece satır başına her izlenim izlemek için iyi olacaktır.

Eğer tavsiyelerde umuyoruz.

Ve şimdiden teşekkürler

2 Cevap

Ben gereksinimleri gelecekte uzatmak gibi yeni raporlar oluşturmak için olanak sağlayacak en esnek tasarım oluşturmak için tavsiye ederim. Siz müşteri "Hergün gösterim" ile ilgili raporlar istediği bildiriliyor. Ne daha sonra gelir ve "izlenimler en gösterilmektedir günün hangi saati" derseniz? Nasıl "en çok tıklanan zaman" hakkında?

So the most flexible way to do this is to have 1 record for each impression, where each record is just banner_id timestamp

Önemsediğiniz ayrıntı düzeyinde raporlar oluşturarak, böylece - Daha sonra, tarihsel verileri toplayan ve böylece birikmiş çok büyük miktarlarda veri arınmış bir saklı yordam oluşturabilirsiniz. Ben bir yıl için bir ay için saatlik verileri ve günlük verileri depolamak hayal edebiliyorum. Saklı procs sadece bir arşiv tabloya yazarsınız:

  • Banner Kimliği
  • Zaman aralığı tanımlayıcı (günlük veriler için aylık veriler için ay / yıl veya gün / ay / yıl, vb)
  • Gösterimlerin sayısı

Neden tekerleği yeniden icat? Ücretsiz reklam sunucuları bol vardır. Ben duydum en önemli olanı OpenX (phpAdsNew olarak kullanılan) olduğunu. Başka bir şey varsa, bunu yüklemek ve onların DB kurmak görebilirsiniz.