PHP Sınıf bina Öneri

0 Cevap php

Ben sadece yarı-tanıdık OO PHP ile değilim. Ben daha önce birkaç basit sınıfları yapılmış ve birçok indirilmiş olanları kullanılır, ama bir kez düzgün bir tane yapmak istiyorum ve onu en iyi yapmak ya nasıl bazı Reco yıllardan için umut ediyorum, ya da hangi kaynak / öğreticiler düzgün başımı almak için danışmak zorunda sarılı.

Ben ne yapmak istediğinizi nasıl arka plan ile başlayacak.

Ben bir liste ve çeşitli değerleri içeren bir kullanıcı yüklenen dosyayı alır bir program (excel dosyası) inşa ediyorum. Bu gibi bir şey olur:

Item, person1, person2, person3
Car, 1, 3, 4
Bike, 5, 0, 1

Şimdi, sınıfının ana bölüm olarak (ve muhtemelen daha pek çok öğe) kaç bisiklet ve araba gösteren her kişi için bir grafik oluşturmak için kullanılır. Yani ben düşünüyorum yeterince basittir .. vb arka plan görüntüleri, boyutunu belirtmek için bazı fonksiyonları ile sınıf oluşturmak.

Ne olsa yapmak istiyorum verimli benim grafik yapabilirsiniz böylece sınıfa veri aktarmak için en iyi yolu anlamaya olduğunu. Ben sadece bazı dosya okuma sınıf excel ve böyle bir şey yapmak kullanarak excel dosyasındaki veriler üzerinden okumalısınız:

foreach column {
    foreach row {
        $data[$vehiclename] = $columnVehicleCount;
    }
    $image = new MyClassName;
    $image->loadData($data);
    ...
}

ve sonra benim sınıf içindeki Ben sadece $ verinin anahtar değer çiftleri arasında yineleme? Yoksa geçirmeden önce verileri saklamak için bazı diğer nesne form oluşturmak gerekir? Benim önsezi olduğunu doğru yapmak bir şey, ve OOP noktasının tür ama ben bir kayıp am nerede bu olduğunu. Bu şey uzatmak edildi mi? JSON kullanarak JS nesneler için kullanılır, ama bunları kullanmak için en iyi yolu hala% 100 kesin alıyorum.

Would I create some sort of subclass? How would it work? $thisItem = $image->addItem(Bike); $thisItem->quantity(5);

Ve sonra gibi ana sınıfı şey içinde

foreach($this->items as $item) {
    draw($item->name);
    resize($item->quantity)
}

Ben geçen biraz yanlış olduğundan eminim, ama ben buradayım neden budur. Herhangi bir yardım veya yön büyük mutluluk duyacağız.

Cheers, M

0 Cevap